MIlano
EXPO Milano 2015

Grad Pančevo predstavljen na svetskoj izložbi u Milanu

Pančevo, Sub, 03/10/2015 - 15:46
Mirjana Marić Veličković

Posetioci centralnog međunarodnog događaja, svetske izložbe EXPO Milano 2015, imali su priliku da upoznaju prezentaciju grada Pančeva, upoznaju se sa turističkim i privrednim potencijalom i manifestacijom „Dani Vajferta“.

Ovim povodom gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je rekao: „Zadovoljstvo nam je da predstavimo lik i delo čuvenog Pančevca, Đorđa Vajferta, kao i privredne i turističke potencijale grada Pančeva. Od ove godine, a u znak zahvalnosti za njegov doprinos, ustanovili smo i manifestaciju Vajfertu u čast”.

On je izrazio veliko zadovoljstvo povodom saradnje sa kompanijom HEINEKEN Srbija, sa kojom je Grad Pančevo nastupilo na ovom događaju i poželeo da ta saradnja nastavi i u budućnosti.

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,