Društvo

GRADSKA UPRAVA: Upozorenje i prognoza vremena za 5. i 6. septembar

Izvor: 
Gradska uprava Pančeva Pon, 05/09/2016 - 09:04

PANČEVO, 05. septembar – Gradska uprava Pančeva izdala je saopštenje na osnovu hidrometeorološkog upozorenja izdatog 4. 09. 2016. godine od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

U ponedeljak 5. 09. 2016. godine očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će ujutro zahvatiti zapadne i severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Obilne padavine očekuju se uveče i u toku noći (ponedeljak na utorak) na zapadu i jugozapadu zemlje i u delovima Šumadije, a ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom. Količina padavina veća od 30 l/m² za 12. 

U utorak 06. 09. 2016. godine oblačno i hladno, mestimično sa kišom, a na zapadu i jugu i sa pljuskovima i grmljavinom, gde se lokalno očekuje velika količina padavina. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severni i severoistočni. Količina padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 3h, navodi se u saopštenju.

Odeljenje za odbranu i vanredne situacije u Pančevu obaveštava građane da je naloženo javno-komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti, sa ciljem preduzimanja mera u slučaju potrebe.

Gradska uprava poziva građane da prate informacije o vremenskoj prognozi i upozorenjima izdatim od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kontakt telefon u Centru za obaveštavanje je 1985. 

 Najnovije vesti

Srbija

Stižu pozivi za vojne vežbe

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić kaže da vojna obaveza traje do 65. godine, a da je plan Vojske Srbije da pripadnike rezervnog sastava poziva na vežbe jednom u pet godina. Pozivi za

Srbija

Nema uglja, Srbiji prete restrikcije

Na deponiji Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu u ovom trenutku nema dovoljno uglja za proizvodnju struje, zbog čega se Srbija u novembru može suočiti sa restrikcijama električne energije,