Zelena pijaca
Društvo

Gradsko veće: Neka se otpiše dug od 90 miliona za lokale kod Zelene pijace

Pančevo, Sub, 01/10/2016 - 01:00
Vladimir Đoković

PANČEVO, 1. oktobar - Gradsko veće saglasilo se sa Odlukom o otpisu zastarelih nenaplativih potraživanja po Odluci Nadzornog odbora JP “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva”.

Reč je o ukupno oko 90 miliona dinara potraživanja prema 80 lica, a povodom lokala na trgovinskom platou na Zelenoj pijaci. Otpis od 90 miliona dinara “zastarelih nenaplativih” potraživanja biće izvestan ako se saglasi Skupština Grada Pančeva.

U strukturi, ovih 90 miliona potraživanje po osnovu zakupa dela javne površine čini 7,6 miliona dinara, potraživanja od fizičkih lica nastalih po osnovu objedinjene naplate, koja se vodila kod JKP Vodovod i kanalizacija, čini 66,9 miliona dinara duga, dok je potraživanje po osnovu objedinjenje naplate, koja se vodila kod JKP “Higijena” – 15,7 miliona dinara.

U materijalima su navedena i imena 80 dužnika prema kojima Direkcija tvrdi da ima ukupno potraživanje od 7,6 miliona dinara.

Najveće pojedinačno dugovanje samo Direkciji iznosi 288.000 dinara. Gradsko veće je ovu odluku donelo bez rasprave i jednoglasno.

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,