• HIP-PETROHEMIJA: Dekompozicija u Fabrici polietilena niske gustine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG. Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na sigurnosnoj reaktorskoj membrani. S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine. U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG u HIP-Petrohemija je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna godišnje, što je rezultat istraživanja procesa polimerizacije etilena, iz kojih su kasnije proizašle brojne inovacije i poboljšanja procesa.

    Zaposleni u HIP-Petrohemiji reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene.

    Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a tokom vikenda se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.

     

    U toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Ombudsman ipak pokrenuo postupak prema CSR Vršac

    Povodom saopštenja Zaštitnika građana da je zbog slučaja maloletnika koji je ubio 12 jaganjaca u Markovcu pokrenut postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo, […]