Društvo

ILANDŽA: Stradao kukuruz

Izvor: 
D. V. Pon, 24/06/2019 - 17:54

Jučerašnje nevreme praćeno krupnim gradom koje je zahvatilo opštinu Alibunar najviše je pogodilo Ilandžu. Grad koji je bio krupniji od tenis loptice, a pojedini komadi leda težili su i preko 200 grama, oštetio je krovove na kućama i pomoćniim objektima, a najviše su stradali usevi u ataru tog sela. Sve to uprkos intenzivnom dejstvovanju protivgradne odbrane.

Leteo je crep s krovova kuća, a krovni pokrivač na pomoćnim objektima domaćinstva Tomin-Subin koje je najgore prošlo bukvalno je izrešetan. Oštećeni krovovi su usled velike količine kiše odmah počeli da prokišnjavaju, pa su ngrađani morali da menjaju polomljeni crep već u toku nevremena, izjavo je meštanin Ilandže Goran Subin.

Kukuruz, soja i drugi usevi ne velikom broju parcela u ataru Inandže bukvalno su uništeni, a jedan broj stanovonika opštine Alibunar ostao je bez električne energije. Posledice nevremena još uvek se sumiraju, rekao je Dušan Dakić, predsednik opštine.

Precizirao je da su najgore prošla naselja na severu opštine Dobrica, Kozjak i Ilandža. Dakić je naveo da o razmerama nevremena govori podatak da stanovnici Lokvi i Janošika još uvek nemaju struje, jer je grad oštetio elektro mrežu.

Prema rečima predsenika opštine Alibunar, jedan mlađi muškarac iz Ilandže povređen je juče u svom dvorištu kad ga je veći komad leda udario u glavu, ali su mu u pančevačkoj bolnici konstatovane samo lakše povrede.Marketing

Najnovije vesti