• INTERNET BRUJI O NJIMA: Mlade Pančevke žele da šetaju vlasničke pse, da bi nahranile napuštene životinje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Godina je tek počela, a o Pančevcima se već uveliko piše i priča. Naime, 3. januara se na društvenim mrežama pojavio simpatičan oglas, u kom učenice 4. razreda Poljoprivredne škole, smer veterinarski tehničar pozivaju sve vlasnike pasa koji nemaju vremena da šetaju svoje ljubimce, to dozvole njima u zamenu za pristojnu svotu novca od koje bi deo išao za pomoć napuštenim životinjama. 

     

    Jelena, Marta i Kristina su na obrazovnom profilu veterinarski tehničar i kako same kažu, jasno je da mnogo vole životinje. 

    Na praksi se susrećemo sa mnogo pasa koji su pronađeni, nemaju domove i slično. U ambulanti „Mondo Animale“ stoji tegla gde ljudi ubacuju novac za pomoć napuštenim životinjama. Ja sam prvo počela tu da ubacujem novac, pa sam došla na ideju da i ja počnem da sakupljam kako bih mogla da kupim džakove hrane za odrasle pse i hranu za štence. S obzirom da moje drugarice i ja imamo dosta slobodnog vremena rešile smo da to vreme iskoristimo kako bismo pomogle psima. Konkretno da šetamo vlasničke pse zarad dobiti i pomoći osobama koje nemaju vremena da izvedu svog ljubimca i da deo novca koji prikupimo ide za osnovne potrebe pasa u azilu. Posto je azil prepun, naravno, treba im novčana pomoc za sve te njuškice, rekla je Jelena.

    Ove devojke su izrazile nadu da će na ovaj način uspeti barem na neki način da pomognu i olakšaju život „drugarima“ u azilu kojima je hrana prekopotrebna. 

    Godina je tek počela, a o Pančevcima se već uveliko piše i priča. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo