• JABUKA: Fijakerijada – 4. avgusta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ergela „Veličković“, inače jedna od najbrojnijih u Banatu organizuje u Jabuci, 4. avgusta od 14 časova, sedmu fijakerijadu na kojoj će se okupiti konjari iz čitave Srbije. Meštani sela Jabuke i ljubitelji konja iz drugih mesta moći će da vide prelepe lipicanere i fijakere i da se dive kasu ovih  životinja.

    -Pozivamo sve zaljubljenike u konjarstvo i one koji to nisu  da dođu u Jabuku, jer će imati šta da vide. Ergelu ,,Veličković,, krasi gostoprimstvo i svi, kako konjari tako i gledaoci su dobro došli, poručuje Slobodan Veličković, vlasnik ergele koja broji preko 100 grla konja.

    U toku ove godine na brojnim revijalnim  fijakerijadama i takmičenjima u vožnji kroz čunjeve Boris Mijalkovski iz Ergele „Veličković“ osvojio je niz pehara i priznanja. Ni sa jednog takmičenja nije se vratio bez priznanja. 

    -Ovo je fijakerijada revijalnog  i takmičarskog tipa. U Jabuci će imati šta da se vidi. Sem konjara iz okruženja očekujemo i konjare iz drugih delova Vojvodine, prevashodno iz Srema, ali i iz čitave Srbije, – kaže Boris Mijalkovski, prvi vozač ove ergele.

    U Jabuci će se održati takmičenje dvoprega i četvoroprega kroz čunjeve, kao i revijalno takmičenje dvoprega i četvoroprega. Poseban pehar najboljima u vožnji kroz čunjeve daruje ordinacija „Eliksir“ koja je sponzor ove fijakerijade.

    Ergela „Veličković“, inače jedna od najbrojnijih u Banatu organizuje u Jabuci, 4. avgusta od 14 časova, sedmu fijakerijadu na kojoj će se okupiti konjari iz čitave Srbije. Meštani sela Jabuke i ljubitelji konja iz drugih mesta moći će da vide prelepe lipicanere i fijakere i da se dive kasu ovih  životinja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]