• JABUKA: Fijakerijada kakvih je malo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sedma fijakerijada u Jabuci održana je u organizaciji Ergele „Veličković“ inače jedne od najvećih banatskih ergela. Na fijakerijadi su se nadmetali dvoprezi i četvoroprezi u revijalnom delu i vožnji kroz čunjeve. Učešće preko 50 takmičara u obe konkurencije doprinelo je da ovogodišnja fijakerijada u Jabuci bude bolja od svih prethodnih.

    Pre početka Fijakerijade, Slobodanu Veličkoviću , Milenko Radaković, vlasnik Ergele „Bulić“ iz Surčina poklonio je maratonsko vozilo.

    -Jabuka je novi centar konjičkog sporta u Srbiji. Dok je entuzijasta poput Slobodana ovaj sport će ići napred. To me je motivisalo da odem u Mađarsku i kupim mu rođendanski poklon,-kaže Milenko Radaković.

    -Želim da Jabuka bude jedan od srpskih konjičkih centara i u tome sve više uspevam. Naša Ergela broji preko 100 lipicanera, a ubuduće ćemo je samo uvećavati,-veli Slobodan Veličković.

    U revijalnom delu u vožnji dvoprega pobedio je Bojan Kovačević iz pančevačke Ergele „Kovačević“ a u vožnji četvoroprega Milenko Radaković iz Surčina, koji je dobio pehar i za najkompletniju zapregu.

    U konkurenciji dvoprega u vožnji kroz kapije pobedio je Nikola Živančević, član Konjičkog kluba „Sremski lipicaner“ a u konkurenciji četvorprega u vožnji kroz čunjeve najbolji je bio Dragan Trailov iz Konjičkog kluba „Kvarter“ iz Zrenjanina.

    Sedma fijakerijada u Jabuci održana je u organizaciji Ergele „Veličković“ inače jedne od najvećih banatskih ergela. Na fijakerijadi su se nadmetali dvoprezi i četvoroprezi u revijalnom delu i vožnji kroz čunjeve. Učešće preko 50 takmičara u obe konkurencije doprinelo je da ovogodišnja fijakerijada u Jabuci bude bolja od svih prethodni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo