• JELENA, MARTA I KRISTINA: Psi su socijalne životinje i njima je neophodna šetnja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Jelena, Marta i Kristina su učenice 4. razreda Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ u Pančevu. Sve tri pohađaju smer veterinarski tehničar. Tokom prakse u veterinarskoj ambulanti primetile su da mnogo građana dovodi kućne ljubimce u jako lošem stanju, bolesne, i pse koje vlasnici ne šetaju redovno.

    To ih je podstaklo da nešto preduzmu, pa su odlučile da ponude usluge šetanja pasa u zamenu za simboličnu svotu novca, koja ne bi išla njima, već za napuštene pse. Takođe, u ambulanti se već prikuplja novac za azil, a kako je zbog velikog broja napuštenih životinja potrebno i dosta novca kako bi se obezbedila hrana i lečenje, odlučile su da se uključe u prikupljanje sredstava.

    – Srce mi je zaigralo kada su devojke same rešile i objavile šta će da rade, na višestruku korist naravno. Psi su socijalne životinje i njima je neophodna šetnja, rekla je dr Gordana Blitva Robertson za „Filtriranje“..

     

    Devojke su po gradu okačile oglas za šetanje pasa, koji se kasnije našao i na društvenim mrežama i izazvao brojne pozitivne reakcije. Zbog toga su im se javljali mnogi ljudi, kako širom Srbije tako i regiona, ali za sada imaju samo jednu redovnu „mušteriju“ iz Pančeva. Nadaju se da će se što više ljudi odazvati njihovom pozivu kako bi pomogle vlasnicima, vlasničkim psima, ali i životinjama u azilu.

    Jelena, Marta i Kristina su učenice 4. razreda Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ u Pančevu. Sve tri pohađaju smer veterinarski tehničar. Tokom prakse u veterinarskoj ambulanti primetile su da mnogo građana dovodi kućne ljubimce u jako lošem stanju, bolesne, i pse koje vlasnici ne šetaju redovno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]