• JKP Higijena: Dobitak utopljen u gubitak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 11. avgust – O finansijskom izveštaju i poslovanju JKP „Higijene” za 2015. godinu članovi Gradskog veća nisu raspravljali, već su ga jednoglasno prihvatili. Tako će se pred odbornicima Skupštine grada naći dokument u kome je navedeno da je Higijena godinu završila sa 573 miliona dinara prihoda i 568 miliona rashoda. Po odbitku poreza neto dobitak Higijene je 1,95 miliona dinara, što će pokriti samo deo duga iz ranijih godina, koji ukupno iznosi gotovo 36 miliona dinara.

    Kako se na sednici Gradskog veća moglo čuti, Higijena je 2015. godine bila uspešna u naplati. Procenat naplate kod pravnih lica, apostrofirani su Petrohemija, Azotara i Luka Dunav, porastao je na 72 odsto, dok je kod građana on dostigao 74 odsto. Što je povećanje, čula se ocena, pogotovo u slučaju Starčeva.

    Prošle godine Higijena je startovala Novu deponiju i to uz finansijsku pomoć iz inostranstva od 440.000 evra i gradsku podršku od 15 miliona dinara.

    U prošloj godini „Higijena” je zanovila i vozni par nabavivši više, što novih, što polovnih vozila. Od specijalizovanih novih autosmećara, preko teretnih i pikapova, do putničkih vozila i kombija.

    PANČEVO, 11. avgust – O finansijskom izveštaju i poslovanju JKP „Higijene” za 2015. godinu članovi Gradskog veća nisu raspravljali, već su ga jednoglasno prihvatili.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo