Društvo

Jutarnje vesti, 16. septembar

Pančevo, Pet, 16/09/2016 - 07:23
Jelena Katana

PANČEVO, 16. septembar – Danas je petak, 16. septembar. U toku dana vreme će biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 19˚C do 31˚C. 

Tokom jučerašnjeg dana bilo je sedam novorođenčadi – tri devojčice i četiri dečaka. 

U Službi hitne medicinske pomoći noćas je obavljeno 47 ambulantnih pregleda, dok je kućnih poseta bilo osam. Na području grada, terenske ekipe obavile su četiri transporta, a van grada pet transporta (Kovin, Beograd, Dolovo). Na javnom mestu ekipe su intervenisale jednom.

ED „Pančevo" obaveštava potrošače da će, zbog planiranih radova na mreži, tokom dana biti isključeni: 

Omolјica 

09:00-10:00 – M. Gorkog od Kapetana J. Barajića do U. Predičevića.

09:00-13:00 – C. Dušana od Rasinske do centra Trg Oslobođenja od B. Radičevića do JNA.

Pančevo 

08:00-14:00 i POVREMENA ISKLjUČENјA  C. Dušana od P. Preradovića do Prvomajske (neparna strana).

B. Crkva 

08:30-14:00 – B. Radičevića do Banatske; BanatskaOd B. Radičevića do Dunavske.

09:00-14:00 – Nestanak napona uslediće u vikend naselјu Đavolјi most.

Danas u 12 sati, u Domu kulture „Kočo Racin” u Jabuci biće izvedena monodrama „Mudri junački govori” Vojvode Janka Katića, po tekstu Milovana Vitezovića u izvođenju Aleksandra Dunića. 

Večeras u 20 časova u Narodnom muzeju Pančevo svečano će biti otvorena izložba slika velikog formata umetnika Miroslava Lazovića pod nazivom „Od figuracije do apstrakcije“. O umetniku i njegovom stvarlaštvu govoriće profesor Dušan Rusalić.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove