• Knićanin odložen ne i otpisan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 13. jul – Ideja da spomenik Stevanu Petroviću Knićaninu bude postavljen na platou ispred Gradske kuće, neće biti realizovana još neko vreme.

    – Dva miliona dinara u budžetu grada predviđena za ovu namenu na predlog Gradskog veća Skupština grada preusmerila je na otklanjanje posledica koje je grad tokom juna izazvao u Pančevu – potvrdio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

    Interesovalo nas je hoće spomenik Knićaninu čije je postavljanje prvobitno najavljivano još za Sretenje, državni I verski praznik koji je prošao februara ove godine, biti postavljen do kraja 2016. Godine.

    – Sva dokumentacija je pribavljena. Što se novca tiče možda će biti još nekih rebalansa do kraja godine. Videćemo. Podsećam da je postavljanja spomenika Knićaninu samo deo većeg zahvata planirane modernizacije trga – objasnio je Nemanja Rotar.

    Poznato je da je posle javnog konkursa izabrano umetničko rešenje spomenika Knićaninu. Spominjalo se i da je u međuvremenu spomenik već napravljen.

    – Spomenik nije ni počeo da se pravi. Nije ni ugovor potpisan. Praktično je realizacija odložena ali se od nje nije odustalo – zaključuje Nemanja Rotar.

    V. Đoković

    PANČEVO, 13. jul – Ideja da spomenik Stevanu Petroviću Knićaninu bude postavljen na platou ispred Gradske kuće, neće biti realizovana još neko vreme.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]