Foto: V. Đoković
Potpisan ugovor Grada Pančeva i PKB Korporacije

Kombajni spremni da pokupe letinu sa preko 2.000 hektara uzurpiranih njiva u Pančevu

Pančevo, Čet, 25/08/2016 - 11:45
Vladimir Đoković

PANČEVO, 25. avgust – Poslednji korak pred prikupljanje letine sa uzurpiranih državnih njiva Grad Pančevo je preduzeo. Sa PKB Korporacijom potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji u skidanju useva.

Imamo mehanizaciju. Posao smo spremni da počnemo već sutra – kratko je ocenio generalni direktor PKB Korporacije Dragan Petrović.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je kako nije reč ni o kakvoj borbi protiv uzurpatora državnih njiva, već isključivo o doslednom sprovođenju zakona o poljoprivrednom zemljištu Republike Srbije.

Suncokret, pa kukuruz su na redu. Zadovoljan sam što su naše službe odradile svoj posao, a posebno što smo ugovor potpisali sa renomiranim partnerom kakva je „PKB Korporacija”. To će doprineti da se svi dodatno shvate našu ozbiljnost u borbi protiv ove pojave. Odlučna borba za sprovođenje zakona već za par dana biće vidljiva na terenu. To će imati pozitivan uticaj na stanje u poljoprivrede koja je strateška grana za razvoj Srbije – istakao je Pavlov.

Do sada su poljoprivredni inspektori i geodete koje u timu rade sa predstavnicima gradskog sekretarijata i poljočuvarske službe utvrdili da su uzurpirane površine državnih njiva na teritoriji Grada Pančeva ozbiljno premašile 2.000 hektara, ali taj se posao nastavlja.

Najnovije vesti

Sport

Dejan sa ekipom Srbije na drugom mestu

Proteklog vikenda je u slovenačkom gradu Ruše, održano tradicionalno međunarodno takmičenje, na kojem je nastupilo preko 250 takmičara iz 8 zemalja, a iz Srbije 45 takmičara, među kojima i