• Lista udžbenika koji će se koristiti naredne tri godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na zvaničnoj stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljen je spisak udžbenika koji će se koristiti u periodu od 2016/17. do 2018/2019. godine. 

    Prema Zakonu o udžbenicima, koji je usvojen prošle godine, najvažniju ulogu u odabiru knjiga imaju učitelji i nastavnici koji za svoje predmete prave izbor od tri udžbenika za koje oni smatraju da su najbolji za njihov program, od kojih Ministarstvo sužava izbor na jedan udžbenik.

    Izbor je trajao od 25. februara do 10. aprila i podrazumevao je prikupljanje mišljenja od učenika i roditelja, analizu svih udžbeničkih kompleta za određeni predmet od strane aktiva nastavnika, donošenje odluke o izboru kompleta, donošenje odluke o udžbeničkim jedinicama unutar kompleta koje treba da ima svaki učenik i analizu potreba školske biblioteke/kabineta za udžbeničkim jedinicama.

    Škole su svoje izbore unosile u aplikaciju na internetu, a već krajem aprila bio je formiran katalog, koji je dostupan svima na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

    U Pančevu se cene udžbenika za đake prvake kreću od 5.790 dinara do 7.940 dinara u zavisnosti od izdavača. Za osnovni paket knjiga za peti razred potrebno je izdvojiti 8.849 dinara, za šesti 9.905 dinara, za sedmi 11.245 dinara, dok je za osmi cena 11.417 dinara

    Listu udžbenika koji će se koristiti naredne tri godine možete pogledati na sledećem linku.

    Na zvaničnoj stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljen je spisak udžbenika koji će se koristiti u periodu od 2016/17. do 2018/2019. godine. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo