• „Ljubimci“ organizuju radionice u vrtićima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Društvo prijatelja životinja „Ljubimci“ iz Pančeva, u saradnji sa PU „Dečja radost“, organizovalo je likovne i edukativne radionice u pančevačkim vrtićima. U utorak, 3. novembra , zatekli smo ih u vrtiću „Pupoljak“ u naselju „Sodara“. Mališani su vredno radili, a mi smo iskoristili priliku da saznamo nešto više o ovom projektu.

    „Povodom svetskog dana životinja, 4. oktobra, Društvo prijatelja životinja „Ljubimci“ u saradnji sa PU „Dečja radost“ raspisalo je konkurs za dečje radove na temu ‘Mali heroji velikog srca’. Dogovorili smo se da u svim vrtićima napravimo radionice, u kojima će deca kroz priču doći do ideje kako da te radove stvore. Na kraju ćemo napraviti izbor najboljih radova, i ti radovi će biti izloženi u prostorijama ‘Dečjeg kulturnog centra’. Ovo nije samo likovni konkurs. Putem ovih radionica mi sa decom razgovaramo o zaštiti životinja i o tome kako treba da se ponašaju u društvu životinja. U prethodnom periodu smo samo raspisivali konkurs, ali nisamo imali ovakve radionice. Radovi će se prikupljati do kraja novembra, u decembru će se obaviti žiriranje, a potom će radovi biti izloženi“, rekao je Ivan Kurajov, predsednik Društva prijatelja životinja „Ljubimaci“.

    „Ovim radionicama obuhvaćeno je svih 20 vrtića na teritoriji Pančeva. Deci pričam priču o Leu, koju čak neki od njih i znaju. Trudimo se da pomoću ovih radionica kod dece razvijemo ljubav i saosećanje sa životinjama“, rekao je Emil Sfera, slikar i pedagog PU „Dečja radost“,.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo