• Mihajlović: Objekti koji ne mogu da se ozakone biće srušeni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zakon o ozakonjenju donet je kako bi pomogao ljudima, ali postoji deo objekata koji nije mogao da bude ozakonjen, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ističući da će ti objekti morati da budu srušeni, a oni koji su pokušali da izigraju zakon, biće sankcionisani.

    Mihajlović je rekla da su opštine dobile nalog da popišu nelegalne objekte i da se uvek nađu oni koji pokušavaju da izigraju zakon.

    Kako je rekla, inspekcija je u svim lokalnim samoupravama mogla da radi od trenutka donošenja zakona, da počne proces ozakonjenja ili da sruši objekte za koje je predat zahtev za legalizaciju po prethodnim zakonima, što je oko 700.000 objekata.

    Međutim, ukazala je da se većina opština time nije bavila, već su samo popisivali.

    Ona je poručila da će biti kontrolisana svaka opština, jer je zakon donet da bi se poštovao.

    Više o ovoj temi pročitajte na sledećem linku. 

     

    Zakon o ozakonjenju donet je kako bi pomogao ljudima, ali postoji deo objekata koji nije mogao da bude ozakonjen, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ističući da će ti objekti morati da budu srušeni, a oni koji su pokušali da izigraju zakon, biće sankcionisani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]