• MINISTAR: Roditelji đaka će ocenjivati profesore

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    BEOGRAD, 31. avgust Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi, i to se mora promeniti, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

    Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo toga znaju. Zato pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola, i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela, rekao je Šarčević.

    On je, međutim, najavio i da će od Ministarstva za rad zatražiti da se postavi pitanje odgovornosti porodica učenika koji beže sa časova.

    U svetu se za to zna cena 20 izostanaka jednako 1.500 evra, pa da vidite kako će da se smanji izostajanje, objasnio je Šarčević.

    Govoreći o ocenjivanju učenika, on je rekao da ocena ne treba da bude sredstvo moći i izvor korupcije, kao i da nastavnici moraju da nauče da rade drugačije.

    Ako nastavniku od uspeha njegovih učenika zavisi i visina plate, moraće i više da se potrudi. Najbitnije je da se napusti koncept bubanja. Nastavnici će dobiti veće plate kada taj kvalitet rada bude merljiv, rekao je Šarčević.

    Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi, i to se mora promeniti, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]