Društvo

MINISTAR: Roditelji đaka će ocenjivati profesore

Izvor: 
Tanjug/Politika Sre, 31/08/2016 - 09:46

BEOGRAD, 31. avgust Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi, i to se mora promeniti, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo toga znaju. Zato pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola, i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela, rekao je Šarčević.

On je, međutim, najavio i da će od Ministarstva za rad zatražiti da se postavi pitanje odgovornosti porodica učenika koji beže sa časova.

U svetu se za to zna cena 20 izostanaka jednako 1.500 evra, pa da vidite kako će da se smanji izostajanje, objasnio je Šarčević.

Govoreći o ocenjivanju učenika, on je rekao da ocena ne treba da bude sredstvo moći i izvor korupcije, kao i da nastavnici moraju da nauče da rade drugačije.

Ako nastavniku od uspeha njegovih učenika zavisi i visina plate, moraće i više da se potrudi. Najbitnije je da se napusti koncept bubanja. Nastavnici će dobiti veće plate kada taj kvalitet rada bude merljiv, rekao je Šarčević.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do