Društvo

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Diković Novu godinu dočekali u kasarni u Pančevu

Izvor: 
Tanjug Pon, 01/01/2018 - 08:20

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković 2018. su dočekali sa pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni “Aerodrom" u Pančevu.

Vulin je poručio da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dati sve od sebe da godina ispred nas bude mirna, sigurna i stabilna, i da Srbija bude zaštićena, čuvana i branjena.

Vulin je svim građanima Srbije, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Srbije čestitao 2018. godinu i poželeo da ova godina bude vredna pamćenja i vredna ponavljanja, saopštilo je resorno ministarstvo. 

On je rekao da će se pripadnici sistema ponašati isto i sledeće godine - da će svaka noć biti mirna, sigurna i branjena poput ove i da će pripadnici Vojske Srbije čuvati mir i sigurnost svih građana. 

"Godina pred nama biće godina nastavka obnove Vojske Srbije, poboljšanja materijalnog položaja svih naših pripadnika, ali i godina u kojoj će svi građani Republike Srbije osetiti dobrobiti politike štednje, rada i stabilnosti", istakao je Vulin. 

On je rekao i da bez snažne i stabilne Vojske, nema snažne i stabilne Srbije. 

"Bez snažne i stabilne Vojske, nema sigurnog regiona. Bez snažne i stabilne Vojske nema ni Srbije kojoj se nadamo, volimo i radujemo. Građanima Srbije želim srećnu i uspešnu Novu Godinu, puno zdravlja, sreće i da budu mirni i uvereni da je njihova vojska uvek tu za njih", zaključio je Vulin. 

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković podsetio je da u novogodišnjoj noći za bezbednost građana Srbije brine preko 2.800 pripadnika Vojske Srbije, što u Kopnenoj zoni bezbednosti, što na državnoj granici, što u snagama za zaštitu vazdušnog prostora. 

"Skupa sa ministrom odbrane i njegovim saradnicima večeras smo ovde u raketnoj bateriji da propratimo njihovu organizaciju. Svim pripadnicima Vojske, odavde sa vatrenog položaja, želim srećnu 2018. godinu, koja će, siguran sam, biti dosta bolja i koja će pozitivno uticati na sve ono što ćemo raditi na povećanju borbene sposobnosti naših jedinica, što nam je i osnovni zadatak", rekao je Diković. 

Zastupnik komandanta 250. raketne brigade pukovnik Milan Popović referisao je ministru odbrane i načelniku Generalštaba o stanju u jedinici. 

Popović je podsetio na bogatu tradiciju 250. raketne brigade koja nosi orden Narodnog heroja zbog podviga u odbrani od NATO agresije 1999. godine, kao i na nedavne uspehe koje je njegova jedinica postigla na gađanju u Bugarskoj. 

Najodgovornijim licima u sistemu odbrane pripadnici 3.raketne baterije 1. raketnog diviziona demonstrirali su prelazak u prvi stepen pripravnosti na raketnom sistemu „Neva". Reč je o jedinici koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane. 

Uz Vulina i Dikovića u kasarni Aerodrom sinoć su bili i državni sekretar Aleksandar Živković i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Sava Milenković.
MarketingNajnovije vesti