• Ministar zdravlja najavio otvaranje podračuna

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na sastanku održanom u sredu, 13. aprila, u Ministarstvu zdravlja kojem je prisustvovao Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, kao i predstavnik Ministarstva finansija, nije napravljen pomak u rešavanju krize u kojoj se već četiri meseca nalazi Apoteka Pančevo. 

    Kako smo saznali od Borka Bojića, predsednika sindikata Apoteke Pančevo, gradonačelnik je nakon tog sastanka posetio zaposlene, koji i sami bili ispred zgrade ministarstva, i preneo im loše vesti.

    „U ministarstvu se ograđuju od nas, rečeno je da novca nema, iako je na jednom od sastanaka dogovoren način isplate. Sve je palo na grad koji ne može da izdvoji toliko novca za vraćanje dugova. Eventualno bi to bilo moguće reprogramom duga na pet godina. Međutim, gradonačelniku je potrebna dozvola Ministarstva finansija da može da prekorači budžetski deficit, a tu saglasnost nije dobio“, prenosi Borko Bojić.

    Iako je iz ministarstva poručeno da će pomenuti sastanak biti prvi korak u rešavanju krize u ustanovi, koja traje već četiri meseca, to se nije desilo. Zbog toga su zaposleni u Apoteci Pančevo u četvrtak, 14. aprila, održali protest isped zgrade Grdaske uprave Pančevo, a okupiće se i danas na istom mestu, dok će naredne nedelje, u utorak i petak, protestovati ispred zgrade ministarstava i Vlade Srbije.

    S druge strane Zlatibor Lončar, ministar zdravlja smatra da je država počela da rešava problem Apoteke. On se prilikom jučerašnje posete Domu zdravlja Pančevo osvrnuo na problem Apoteke Pančevo i istakao sledeće:

    „Apoteka do pre par dana nije imala nikakve dodirne tačke sa Vladom Srbije, to pripada lokalnoj samoupravi. Napravljen je dug od oko milijardu dinara i možete zamisliti kako se tu poslovalo. Niko se sad ne vraća na to ko je napravio taj dug, nego onda dođete kod Fonda, ministarstva, i Vlade koja je sve to već platila. Neko je proneverio taj novac jer su se zapošljavali šumari, aviomehaničari. Doveli ste za direktora nekoga ko je upropastio Apoteku Užice i tad se niko nije žalio. Sad tu ništa ne važi i gde je sad država da reši. Mi nemamo problem da rešimo taj problem, ušli smo u njegovo rešavanje. Sutra će biti isplaćene plate za decembar, i doprinosi  za februar. Dogovorili smo da se dug reprogramira na tri godine, mi da izdvojimo za jedan deo, kako bi bar deo apoteka krenuo da radi“.

    Na pitanje novinara da li to znači da će račun Apoteke biti uskoro odblokiran, ministar je odgovorio da je u planu otvaranje podračuna na koji će se uplaćivati novac za funkcionisanje apoteka, a da će se zatim dug reprogramirati na period od tri godine.

    I. Predić

    Na sastanku održanom u sredu, 13. aprila, u Ministarstvu zdravlja kojem je prisustvovao Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, kao i predstavnik Ministarstva finansija, nije napravljen pomak u rešavanju krize u kojoj se već četiri meseca nalazi Apoteka Pančevo. Kako smo saznali od Borka Bojića, predsednika sindikata Apoteke Pančevo, gradonačelnik je nakon tog sastanka posetio zaposlene, koji i sami bili ispred zgrade ministarstva, i preneo im loše vesti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo