• Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić posetio Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, u utorak 29. decembra posetio je Islamsku zajednicu u Pančevu, a u okviru ove posete obišao je Dom zdravlja Pančevo, i sastao se sa sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim.

    Pre odlaska u Saudijsku Arabiju, gde će u narednom periodu predstavljati Srbiju i graditi diplomatske i ekonomske odnose, Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić obišao je nekoliko većih gradova u Srbiji, među kojima i Pančevo. Jusufspahić smatra da Pančevo ima poseban potencijal, koji bi mogao da bude zanimljiv poslovnim partnerima u Saudijskoj Arabiji. Gradonačelnik Saša Pavlov je rekao da to ne važi samo za poslovne partnere, već i za banke, ustanove i institucije koje neguju obrazovanje i kulturu, ali i deo primarne zaštite, odnosno zdravstvo.

    „Gospodinu Jusufspahiću se posebno svideo projekat Agropolis, odnosno razvoj Severne poslovne zone. On je sa sobom poneo plan našeg razvoja, jer smatra da bi on mogao da zainteresuje potencijalne partnere.”

    Na ovom sastanku govorilo se i o Islamskoj verskoj zajednici u Pančevu, sa akcentom na sređivanju urbanisitičkih uslova koji bi omogućili razvoj objekata koji su u vlasništvu ove zajednice.

    Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, rekao je da ova poseta namenjena druženju, kako sa braćom po veri, tako i sa braćom po domovini.

    „U Rijadu ću predstavljati Srbiju. Do sada naša zemlja nije imala uspostavljene nikakve veze sa Saudijskom Arabijom, a mislim da su domeni kulture, zdravstva i obrazovanja najbolji domeni gde bi te veze mogle da se izgrade. Ovo je još jedna misija u mom životu i nadam se da ćemo napraviti dobru saradnju.”

    On je naglasio da je Pančevo je grad sa mnogo oranica, najbliži je Beogradu, i vrlo je dostupan jer je na Dunavu. 

    „Verujem da u Saudijskoj Arabiji ima puno ljudi, koji bi ulagali u Srbiju, posebno kada je hrana u pitanju. Njima nedostaje oranica, mi ih imamo i to je način kako možemo da zaradimo.”

    U video prilogu možete pogledati izjave gradonačelnika Saše Pavlova i Muftije srbijanskog Muhameda Jusufspahića.

    M.M. Veličković

    Pre odlaska u Saudijsku Arabiju, gde će u narednom periodu predstavljati Srbiju i graditi diplomatske i ekonomske odnose, Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić obišao je nekoliko većih gradova u Srbiji, među kojima i Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]