• MUP: Cilj je veća bezbednost u školama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mup Srbije saopštio je da će, povodom početka nove školske 2015/2016. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa školskim upravama i drugim društvenim subjektima, sprovesti brojne preventivne i edukativne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika u školama.

    Kako bi se utvrdili prioriteti i smernice, na inicijativu policije, biće organizovani sastanci pripadnika MUP-a sa direktorima škola i predstavnicima školskih uprava.

    U cilju afirmacije pozitivnih društvenih vrednosti i razvoja bezbednosne kulture, učenici će biti uključeni u preventivne projekte „Škola bez nasilja“, „Školski policajac“, „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih“, „Sport-škola-policija“ i druge.

    Planirane su raznovrsne edukacije, prvenstveno usmerene na bezbedno učešće u saobraćaju za učenike nižih razreda, kao i predavanja na temu prevencije alkoholizma i zloupotrebe opojnih droga, trgovine ljudima, sprečavanja elektronskog nasilja i zloupotrebe društvenih mreža, za starije đake.

    MUP poziva građane da dobronamernim ponašanjem, predlozima i saradnjom doprinesu većoj bezbednoti učenika tokom nove školske godine.

    Povodom početka nove školske 2015/2016. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa školskim upravama i drugim društvenim subjektima, sprovešće brojne preventivne i edukativne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika u školama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]