Vulin www.mc.rs
Pismo sindikata ministru Aleksandru Vulinu

Na kraju radnog veka 1.505 žena ostalo bez prihoda

Izvor: 
Blic Sre, 29/06/2016 - 10:27

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Jugoslav Ristić uputio je pismo ministru rada Aleksandru Vulinu u kom se navodi da je 1.505 žena u Srbiji ostalo bez prihoda na kraju svog radnog veka, „nebrigom države, posvećene investitorima, a ne običnim ljudima”.

Izmenom Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju iz 2014. produžen je radni vek za žene. One žene koje su u momentu donošenja tog zakona koristile pravo iz Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, kojim je uređeno da zaposleni koji ostane bez posla i kom nedostaju 24 meseca do sticanja jednog od uslova za ostvarivanje prava na penzionisanje dobija novčanu nadoknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje, ostale su bez novčane naknade - piše u pismu.

Nakon isticanja roka od 24 meseca, ove žene su ostale bez prihoda, a da nisu ostvarile pravo na penziju.

Opširnije na linku.

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika", u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom