• Nagrade za udruženja žena iz Dolova, Starčeva i Banatskog Novog Sela

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje žena “Vredne ruke Banata“ iz Vladimirovca organizovalo je, u subotu 17. oktobra, po četvrti put manifestaciju pod nazivom “Dunja i jesenji plodovi“.

    Na ovoj manifestaciji je učestvovalo jedanaest udruženja iz više opština, gde se više od sto učesnica predstavilo raznim jesenjim plodovima, a na prvom mestu dunjama i proizvodima od ovog voća.

    Događaj su uveličali i specijalni gosti koji su došli iz istočne Srbije, iz mesta koje se nalazi pored Timoka. Oni su se predstavili bogatim kulturno-umetničkim programom – vlaškim igrama i pesmama iz ovog kraja.

    Manifestacija “Dunja i jesenji plodovi“ je takmičarskog karaktera, gde se svaki godine ocenjuju kategorije  – Najlepši i najbogatiji štand, Slane pite od jesenjih plodova i Slatke pite od jesenjih plodova.

    Prvo mesto u kategoriji Najlepši i najbogatiji štand osvojilo je Udruženje žena “Banaćanke“ iz Toraka, drugo mesto Udruženje “Etno art“ iz Ovče i treće Udruženje žena “Dolovke“ iz Dolova.

    U kategoriji Slane pite od jesenjih plodova prvo mesto pripalo je Udruženju žena “Dolovke“ iz Dolova, drugo “Uljmankama“ iz Uljme i treće Udruženju “Novoseljanke“ iz Banatskog Novog Sela

    U najslađoj kategoriji, Slatke pite od jesenjih plodova prvo mesto osvojilo je Udruženje “Dobričanke“ iz Dobrice, drugo “Neolit“ iz Starčeva i treće “Banaćanke“ iz Toraka.

    M.M.Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo