• Nagrađeni najbolji likovni radovi posvećeni vetroparkovima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom Međunarodnog dana vetra, koji se obeležava 15. juna širom sveta, kompanija ‚‚Elicio“, vlasnik domaćih privrednih društava ‚‚Electrawinds S” i ‚‚Electrawinds Mali WF”, organizovala je nagradni likovni konkurs za svu školsku decu iz opštine Alibunar na temu ‚‚Vetropark u mojoj opštini”.

    Više od 80 đaka poslalo je svoje radove, a najboljih devet nagrađeno je vrednim nagradama. Ceremonija uručenja nagrada organizovana je u OŠ ‚‚Prvi maj” u Vladimirovcu, gde je i postavljena izložba svih radova koji su učestvovali na konkursu.

    Kompanija ‚‚Elicio” razvija i planira izgradnju vetroparkova Alibunar (42 MW) i Malibunar (8 MW). Velika zaintreresovanost dece za likovni konkurs pokazatelj je da mladi naraštaji u lokalnoj zajednici progresivno gledaju u budućnost opštine.

    Za vetroparkove ‚‚Alibunar” i ‚‚Malibunar”, kompanija je pribavila sve neophodne dozvole, kao i privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije.

    – Za razvoj i početak izgradnje naših projekata od izuzetnog je značaja činjenica da je Vlada Srbije u ponedeljak 13. juna, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, usvojila uredbe koje regulišu oblast obnovljivih izvora energije, čime je konačno upotpunjen pravni okvir i stvorena mogućnost za nastavak investicija, saopštila je kompanija ‚‚Elicio” povodom Međunarodnog dana vetra.

    Prošle godine ova kompanija je donirala opštini kamion za odnošenje smeća.

     

    Povodom Međunarodnog dana vetra, koji se obeležava 15. juna širom sveta, kompanija ‚‚Elicio“, vlasnik domaćih privrednih društava ‚‚Electrawinds S” i ‚‚Electrawinds Mali WF”, organizovala je nagradni likovni konkurs za svu školsku decu iz opštine Alibunar na temu ‚‚Vetropark u mojoj opštini”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo