• Nagrađeno šezdeset troje najuspešnijih pančevačkih učenika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šezdeset troje učenika, koji su bili najuspešniji na takmičenjima ove godine, dobilo je danas nagrade u Maloj sali Gradske uprave. Grad je za nagrade izdvojio 440 000 dinara, a podeljene su u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“.

    Nagrade su mladim Pančevcima uručili mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ i predsednik Upravnog odbora Centra, Miladin Mitrović

    – Učenici su nagrađeni simboličnom sumom u zavisnosti od mesta koje su osvojili i značaja nagrade. Naravno sve nagrade su značajne, nagrade je rasporedio direktor Regionalnog centra za talente dr Cucić. Prošle godine nagrađeno je četrdeset osmoro učenika, a ove godine njih šezdeset troje. Grad je ponosan na ovu našu decu, rekla je ovom prilikom Tatjana Božić.

    Prošle godine bilo je 48 nagrađenih učenika. Ove godine je taj broj veći za petnaest.

     

    – Mislili smo da ćemo teško dostići broj nagrađene dece od prošle godine, a postigli smo da ih bude više, čak šezdeset troje, što je izvanredan broj za Pančevo. Nisu sva nagrađena deca iz Regionalnog centra za talente, puno tu ima zasluga nastavnika koji su u školama radili sa decom. Pančevo i Novi Sad su dva grada u Srbiji koja daju najviše dece za Petnicu. Dvoje na deset hiljada duša. To je kod nas zaživelo – deca vole da se takmiče, deca vole da se bave naukom, jezicima, umetnošću i to ide u dobrom smeru, izjavio je dr Cucić.

    Danica Zečević i Marko Šušnjar doneli su nagrade sa takmičenja najvišeg ranga, matematičkih olimpijada.

    Danica Zečević je položila prijemni ispit za Univerzitet u Kembridžu, ali nije uspela da dobije stipendiju, pa je sada student Matematičkog fakulteta u Beogradu.

    – Ove godine sam osvojila bronzanu medalju na Evroskoj matematičkoj olimpijadi za devojkem koja je održana u Cirihu, a imala sam i drugu nagradu na državnom takmičenju iz matematike i fizike. Kao i svake godine okupili smo se ovde i mislim da je to jako lepo, to je neko priznanje našem radu i trudu i tako vidimo da neko prati i ceni to što mi radimo. S druge strane lepo je da se svi okupimo i vidimo, da se upoznamo ukoliko nekog nismo znali ranije. Mislim da je ovo jako lepa tradicija koja bi trebalo da se nastavi, kazala nam je Danica.

     

    Marko Šušnjar jekao i Danica poližio prijemni ispit na Kembridžu, ali takođe nije dobio stipendiju. On je sada student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

    – Ove godine sam, kao i prethodne, bio prvi na državnom prvenstvu iz fizike, a na Fizičkoj olimpijadi u Indoneziji sam osvojio srebrnu medalju što je i moj najveći uspeh do sada. I opet sam ovde gde Grad Pančevo i Regionalnni centar za talente okupljaju najbolje. Drago mi je jer se upoznamo međusobno i vidimo da i neko sa strane i oni koji se nama bave se trude da nas usmere na pravi put, čuli smo od Marka.

     

    Evo i spiska nagrađenih učenika. Klikom na sliku možete je uvećati.

     

     

    Šezdeset troje učenika, koji su bili najuspešniji na takmičenjima ove godine, dobilo je danas nagrade u Maloj sali Gradske uprave. Grad je za nagrade izdvojio 440 000 dinara, a podeljene su u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo