Zena nasilje
Društvo

NASILJE U PORODICI: Najviše zamerki za propuste ministarstvima rada i policije

Izvor: 
Blic Sre, 31/08/2016 - 13:28

Zamenica zaštitnika građana, Gordana Stevanović, izjavila je u sredu, 31. avgusta, da je zaštitnik građana uputio 59 preporuka nadležnim organima, pošto je u 45 slučajeva nasilja u porodici i partnerskim odnosima utvrdio niz sistemskih propusta.

Gordana Stevanović je agenciji Beta rekla da je najviše preporuka upućeno Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – 32, a potom Ministarstvu unutrašnjih poslova – 22, Ministarstvu zdravlja tri i Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dve preporuke.

Ona je ocenila da je prvi i najveći institucionalni problem s nasiljem u porodici to što nadležni organi i službe u konkretnim slučajevima ne primenjuju postojeće propise zakonito i efikasno, kao i što za to nema odgovornosti.

Opširnije na sledećem linku. 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove