Zena nasilje
Društvo

NASILJE U PORODICI: Najviše zamerki za propuste ministarstvima rada i policije

Izvor: 
Blic Sre, 31/08/2016 - 13:28

Zamenica zaštitnika građana, Gordana Stevanović, izjavila je u sredu, 31. avgusta, da je zaštitnik građana uputio 59 preporuka nadležnim organima, pošto je u 45 slučajeva nasilja u porodici i partnerskim odnosima utvrdio niz sistemskih propusta.

Gordana Stevanović je agenciji Beta rekla da je najviše preporuka upućeno Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – 32, a potom Ministarstvu unutrašnjih poslova – 22, Ministarstvu zdravlja tri i Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dve preporuke.

Ona je ocenila da je prvi i najveći institucionalni problem s nasiljem u porodici to što nadležni organi i službe u konkretnim slučajevima ne primenjuju postojeće propise zakonito i efikasno, kao i što za to nema odgovornosti.

Opširnije na sledećem linku. Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju