• Nasilnik može biti iseljen iz porodice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izvor: Beta

    Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Radomir Ilić rekao je danas (16.marta) da će predstojeće izmene Krivičnog zakonika doprineti efikasnijoj borbi protiv nasilja nad ženama. 
    On je, na konsultaciji o Nacrtu izmena Krivičnog zakonika, kazao da će zahvaljujući tim izmenama svako osnovno javno tužilaštvo i sud postupati na jedinstven način, i da će nasilnik biti „iseljen“ iz porodice kada se evidentira kao neko ko je počinio ili može da počini nasilje u porodici.

    „Glavna novina jeste to da kada se desi nasilje u porodici specijalizovana jedinica MUP-a izlazi i vrši procenu rizika od nasilja u porodici, i u zavisnosti od toga uklanja nasilnika. Policija sada može da izrekne meru zabrane prilaska ili da ga na 48 sati iseli iz stana“, rekao je Ilić.

    Prema njegovim rečima, policija je ta koja obaveštava javnog tužioca u ime žrtve, koji će Parničnom sudu, odnosno sudu za porodične odnose predlagati mere koje na duže vreme treba da isele nasilnika do krajnjeg rešenja situacije.

    Opširnije na linku.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]