• Nastavljena proizvodnja u Petrohemiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Zbog izrazito niske spoljašnje temperature u noći između 6. i 7. januara došlo je do poremećaja u sistemu pare visokog pritiska u fabrici “Etilen”, usled čega se moralo pristupiti prinudnom zaustavljanju proizvodnje, tokom koga je na “baklji” bio vidljiv pojačan plamen. Zaposleni u HIP-Petrohemija reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama. Proizvodnja u fabrici je zaustavljena, a nakon provere i dovođenja u funkcionalno stanje sistema, u popodnevnim satima fabrika Etilen je krenula u restart proizvodnje, prema važećoj proceduri. U 23.30 dobijen je standardan kvalitet proizvoda, nakon čega je u nedelju pokrenuta proizvodnja u fabrici PENG, a u ponedeljak i u fabrici PEVG.

    Sve neophodne aktivnosti, i pored otežanih uslova zbog izrazito niskih spoljnih temperatura, realizovane su u skladu sa tehničko-tehnološkim uputstvima, po redovnoj proceduri i bez incidenata. Uticaja na radnu i životnu sredinu nije bilo, a sve nadležne institucije bile su blagovremene obaveštavane. 

    Zbog izrazito niske spoljašnje temperature u noći između 6. i 7. januara došlo je do poremećaja u sistemu pare visokog pritiska u fabrici “Etilen”, usled čega se moralo pristupiti prinudnom zaustavljanju proizvodnje, tokom koga je na “baklji” bio vidljiv pojačan plamen.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo