• Neke operacije u pančevačkoj Bolnici bile otkazane zbog nedostatka krvi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rezerve krvi u Opštoj bolnici Pančevo su za nijansu bolje nego prethodne nedlje kada su neke operacije morale da budu otkazane, ali stanje i dalje nije zadovoljavajuće, izjavila je dr Radmila Railić Ristovska, transfuziolog u Banci krvi Opšte bolnice Pančevo.

    Dodala je kako je Zavod za transfuziju krvi Vojvodine tokom vikenda pomogo određenimm količinama krvi da se situacija stabilizuje, pa se od ponedeljka operativni programi ponovo odvijaju nesmetano, međutim postoji potreba da se zalihe stabilizuju.

    „Rezerve krvi nisu na optimumu koji je planiran na početku ove reorganizacije. One su zantno niže od toga. Mi i dalje primenjujemo mere koje znače strožje kriterijume kod obavljanja transfuzija, kako bi bilo dovoljno krvi za sve one koji su vitalno ugroženi, i sve one koji zavise od lečenja tranfuzijom krvi. Nama u ovom trenutku nedotstaju A i nulta krvna grupa“, precizirala je dr Railić Ristovska.  

    Zbog toga je neophodno da se svi stalni davaoci kao i oni koji to nisu odazovu apelu i dođu u sredu u prostorije Crvenog krsta Pančevo u ulici Žarka Zrenjanina broj 15 od 9 do 12 časova i daju krv.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo