• Neophodni konkretni rezultati inkluzije Roma

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, izjavila je da regionalni projekat „Integracija Roma 2020″, znači da će se gledati konkretni rezultati zapošljavanja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i izdavanja ličnih dokumenata pripadnicima romske populacije.
     
    Ona je, gostujući na RTS-u, kazala da će se kroz proces pregovaranja za Poglavlje 23 pratiti dostignuća Srbije u ovoj oblasti.

     

    „I pre ovih najava iz Brisela, mi smo čitavo polje inkluzije Roma uneli u Akcioni plan za poglavlje 23. Uneli smo konkretne mere i aktivnosti koje želimo da postignemo i predvideli finsijska sredstva“, rekla je Suzana Paunović.

     

    Prema njenim rečima, to je i obaveza prema 147.000 gradjana romske nacionalnosti koji žive u Srbiji, a tek nakon toga i obaveza u procesu pregovaranja za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

     

    „Regionalni projekat „Integracija Roma 2020″ kreiraće se u Beogradu i kroz učestvovanje u njemu pokazujemo koliko je regionalna saradnja važna u pogledu politike, ekonomije, ali i socijalnih pitanja“, istakla je direktorka.

     

    Glavni cilj projekta biće pomoć u smanjenju društveno-ekonomskog jaza izmedju Roma i ostalog stanovništva u zemljama Zapadnog Balkana.

    Projekat se realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo