• NIS „Zajednici zajedno“: Za kapiju stadiona 4 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 23. avgust – Na javnom konkursu za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama koji je objavila kompanija NIS „Zajednici zajedno”, u gradu Pančevu najveći iznos od 4 miliona dobio je Fudbalski klub „Dinamo1945“ Pančevo za projekat podizanje nivoa bezbedonosno-sigurnosnih uslova na gradskom stadionu.

    Ovaj projekat podrazumeva adaptaciu glavne kapije na ulasku u stadion, kao i pomoćne kapije, kako bi se povećao stepen sigurnosti gledalaca, zaštita klupske infrastrukture i pokretne imovine kluba. Od ukupnih 15 miliona, ostalih 11 miliona raspodeljeno je na još osam projekata.

    Sumu od 3.136.046 dobio je Zavod za javno zdravlje Pančevo, za značajni projekat Mikrobiološka laboratorija Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kojim će biti realizovana nabavka opreme koja će stvoriti uslove za povećanje obima i vrste ispitivanja u životnoj sredini za potrebe lokalne zajednice kroz unapređenje bezbednosti i kvaliteta rada u mikrobiološkoj laboratoriji.

    Kulturni centar Pančeva dobio je 2.639.789 za 19. Pančevački džez festival. Ovaj festival tradicionalno vrši afirmaciju džez kulture kod mladih kroz nastupe učenika srednjih muzičkih škola, upoznavanje i razmenu znanja sa internacionalnim izvođačima.

    Jabuka je ove godine imala dva uspešna projekta. Za projekat „Udahnite zdrav život”, Mesna zajednica Jabuka dobila je 1.847.661. On podrazumeva rekonstrukciju pešačke staze koja povezuje važne objekte u selu (škola, sportski objekti) i stvaranje mogućnosti da se više meštana bavi sportom, a sportski sadržaji da budu dostupniji i osobama sa invaliditetom. Drugi projekat će realizovati UGMNZ „Ilinden Jabuka“, koji će sa 400 hiljada dinara uraditi adaptaciju i renoviranje oronule letnje pozornice u okviru Osnovne škole „Goce Delčev”.

    Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ u ovoj raspodeli dobio je 1.053.504 za projekat Usluga dnevnog boravka za slepe i slabovide u gradu Pančevu, kojim će se uraditi opremanje prostorija koje bi služile kao mesto okupljanja i interakcije slabovidim i slepim – kupovina opreme i nameštaja (biblioteka, kompjuter sa glasovnom podrškom), opremanje trpezarije.

    Projekat Neformalna učionica Doma zdravlja Pančevo, sa 600 hiljada, izvršiće nabavku digesotra za biohemijsku laboratoriju koji treba da zaštiti korisnike od udisanja toksičnih gasova i da omogući pravilno rukovanje sa opasnim hemikalijama. Dok će Medicinska škola „Stevica Jovanović“ u okviru projekta „Stvaranje boljih i zdravijih uslova za rad škole“ sa 867 hiljada urediti deo dvorišta, izvršiti sređivanje i opremanje hodnika klupama, uređenje toaleta.

    Sredstva je dobilo i Društvo fizičara Pančevo za projekat Nauka – laka kao muzika, koji će se izvršiti nabavka opreme namenjene polaznicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo i njihovim mentorima u cilju popularizacije fizičkih nauka među mladima.

    Konkurs „Zajednici zajedno“, kompanije NIS osmišljen je sa ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u duhu korporativne društvene odgovornosti i prepoznavanja potrebe za povezivanjem lokalne zajednice i značajnih privrednih subjekata.

    PANČEVO, 23. avgust – Na javnom konkursu za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama koji je objavila kompanija NIS „Zajednici zajedno”, u gradu Pančevu najveći iznos od 4 miliona dobio je Fudbalski klub „Dinamo1945“ Pančevo za projekat podizanje nivoa bezbedonosno-sigurnosnih uslova na gradskom stadionu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo