• Ništa od peticije: Rok za stare studente ostaje 30. septembar

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    BEOGRAD, 24. jul – Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je danas, povodom peticije kojom „stari studenti“ traže da im se produži zakonski rok za završetak studija, koji ističe 30. septembra, da taj rok neće biti produžen i da se zakon mora poštovati.

    „Ovde se radi o poštovanju zakona Srbije, odredbe kojima prestaju da traju studijski programi koji postoje po starom, unete su u zakon u septembru 2014. godine, a menjati zakone svaki put kada to nekoj interesnoj grupi odgovara otvara pitanje kvaliteta obrazovnog sistema“, rekao je Šuvakov gostujući na RTS.

    Kako je rekao, argument studenata o retroaktivnoj primeni zakona „ne stoji“, jer se ne radi o oduzimanju prava na studiranje, već o prestanku zastarelih studijskih programa, koji nisu akreditovani i ne rade po standardima.

    Izvor: Tanjug

    Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov izjavio je danas, povodom peticije kojom „stari studenti“ traže da im se produži zakonski rok za završetak studija, koji ističe 30. septembra, da taj rok neće biti produžen i da se zakon mora poštovati.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]