• Nova znanja iz oblasti urgentne medicine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U organizaciji Sekcije urgentne medicine Srpskog lekarskog društva u Domu zdravlja Pančevo, u petak, 3. juna, održan je trening namenjen lekarima i tehničarima pod nazivom Trauma kurs.

    Tokom celog dana stručnjaci iz Sombora, Subotice, Kikinde držali su predavanja i pokazne vežbe i zaposlenima u Domu zdravlja preneli svoja znanja i trendove u zbrinjavanju povređenih.

    Dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja, istakao je da će kurs značiti svim učesnicima.

    Neko će osvežiti znanje, a neko će naučiti nešto novo. Kurs je posebno značajan za zaposlene u Službi hitne medicinske pomoći, ali i doktorima opšte medicine u selima koji zbrinjavanju ljude dok ne dođe Hitna pomoć“, istakao je Ovuka.

    Kako je objasnila dr Kornijea Jakšić Horvat, jedna od predavača, ovaj kurs održan je već u čeitiri grada, a iskustva sa tih treninga, kao i sa seminara lekara urgentne medicine koji je nedavno održan na Zlatiboru, sažeta su u priručniku urgentne medicine.

    I. Predić

    U organizaciji Sekcije urgentne medicine Srpskog lekarskog društva u Domu zdravlja Pančevo, u petak, 3. juna, održan je trening namenjen lekarima i tehničarima pod nazivom Trauma kurs.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]