Projektom traže 350.000 evra za romsko naselje u Starčevu

Novac za vodu, kanalizaciju, krovove i mokre čvorove

Pančevo, Sre, 24/08/2016 - 10:46
Vladimir Đoković

PANČEVO, 24. avgust – Evropskim novcem preko IPA fondova finansiraće se na teritoriji Srbije projekat „Sprovođenja trajnih stambenih rešenja i proboljšanja infrastrukture u romskim naseljima”. Danski savet za izbeglice zajedno sa nekoliko lokalnih samouprava, među kojima je i Pančevo, pokušaće da osvoji million evra kroz učešće na javnom pozivu.

Gradsko veće se saglasilo da Pančevo učestvuje u projektu kojim je planirano da za ukupno 350.000 evra bude bolje infrastrukturno opremljen deo naselja Šumice u Starčevu u kome žive Romi. Konkretnije predloženo je priključivanje na vodu i kanalizaciju, popravka krovova i mokrih čvorova, kao i obezbeđenje platforme za reciklabilne materijale.

Trošak Grada Pančeva ukoliko projekat prođe u planiranom obimu biće 52.000 evra, odnosno nešto više od 6,4 miliona dinara.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove