• Novi projekat namenjen zapošljavanju mladih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    http://www.pancevo.rs/NOVI_PROJEKAT_NAMENJEN_ZAPOSLJAVANJU_MLADIH-1-1-3793

    Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je Gradu Pančevu projekat “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu”, koji realizuje Grad kao nosilac projekta, u saradnji sa RCR Banat i opštinama Plandište i Kovačica, a po raspisanom Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

    Osnovni cilj projekta je smanjenje dugoročne nezaposlenosti i povećanje zapošljivosti mladih u južnom Banatu pomoću neformalnog obrazovanja, a kroz saradnju i umrežavanje sa poslodavcima i drugim relevantnim akterima.
    Smanjenje nezaposlenosti mladih i otvaranje novih radnih mesta predstavljaju jedan od prioriteta razvoja naših lokalnih zajednica. Osnovni instrument za rešavanje tog problema leži u povećanju zapošljivosti mladih koje se ostvaruje obrazovanjem mladih prema tržišnim potrebama poslovnog sektora, unapređenju njihovih znanja i veština iz različitih oblasti i podsticanju preduzetništva. Naš projekat teži da uspostavi mehanizam koji pospešuje zapošljivost mladih kroz međusektorsku saradnju, a time unapređujući njihov kvalitet života i podstičući ih da ostanu u svojoj lokalnoj zajednici.
    Realizacijom ovog projekta kroz obuke koje su prilagođene potrebama poslodavaca i plaćenu radnu praksu će se povećati stepen zapošljivosti 70 nezaposlenih mladih lica sa teritorije južnog Banata i dati doprinos smanjenju nezaposlenosti ove ciljne grupe. Sa druge strane, putem plaćene radne prakse, pomoći će se i poslovnoj zajednici u pronalaženju i osposobljavanju adekvatne radne snage, kroz preuzimanje dela poslovnog rizika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]