Društvo

OBUKA: Zakonska obaveza izveštavanja, popunjavanje aplikacije i dokumentacije vezane za otpad

Pančevo, Sre, 19/04/2017 - 13:27
Mirjana Marić

Privredna komora Srbije-Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, u Pančevu u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine organizuje, besplatnu obuka o Zakonskoj obavezi izveštavanja, popunjavanju aplikacije i dokumentacije vezano za otpad. Obuka će biti održana 20. aprila (četvrtak)2017. godine sa početkom u 11,00 časova u PKS Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, u Pančevu, Zmaj Jovina 1a.

Zakonom o upravljanju otpadom regulisana je obaveza proizvođača i vlasnika otpada da vodi i čuva dnevnu evidenciju o otpadu i dostavlja redovni godišnji izveštaj Agenciji za zaštitu životne sredine Republike Srbije u skladu sa Zakonom i odgovarajućim Pravilnicima. Izveštaj o otpadu se popunjava i dostavlja elektronski - putem aplikacije dostupne na sajtu Agencije, a za ovaj način izveštavanja su važne dnevne evidencije i dokumentacija o tokovima otpada.

S obzirom na to da se još uvek javljaju nedoumice prilikom popunjavanja aplikacije i dokumentacije koja prati transport, preuzimanje i skladištenje otpada što predstavlja problem većem broju privrednih subjekata, PKS Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine Republike Srbije organizuje besplatnu obuku na teme:

"Zakonske obaveze izveštavanja" - Ljiljana Đorđević, ekspert Agencije za zaštitu životne sredine i

"Dostavjanje podataka u Informacioni sistem Nacionalnog Registra izvora zagađivanja za Dokument o kretanju opasnog otpada i obrazac DEO6" - Petar Radovanović, ekspert Agencije za zaštitu životne sredine.Marketing

Najnovije vesti