• Od utorka počinje 6. naučni i edukativni kamp u Idvoru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Desetodnevni „6. naučni i edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin – Idvor, 2016.“ počinje sa radom u utorak, 12, jula, u Idvoru i trajaće do 21. jula.

    U kampu će boraviti 21 učenik (iz: Šapca, Beograda, Pančeva, Omoljice, Kačareva, Vršca, Zrenjanina, Novog Sada i Kikinde), 2 mentora i koordinator kampa. 

    Sa polaznicima će se raditi: programski jezik Java, predstavljanje projekta „Hipatija“ i kompjuterske simulacije u fizici. Glavna tema kampa je: „Java kroz primere za fiziku“.

    Cilj rada biće da se napravi sinteza kompjuterske nauke i fizike i da se učenicima omogući da nauče da sami prave simulacije jednostavnih fizičkih pojava. Pri tome učenici će savladati softverski alat „Eclipse“ (http://www.eclipse.org/), koji spada u najčešće profesionalno korišćene  „open source“ programe za programski jezik Java. Za simulacije u fizici koristićemo primere iz projekta „Open Source Physics“ (http://www.opensourcephysics.org/ ).

    Kamp je po pozivu, i besplatan je za učesnike.

    Gostujući predavači u kampu biće Dušan Vudragović, Institut za fiziku u Zemunu, dr Vjekoslav Bobar, Elektroprovreda Srbije (Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije) i doc. dr Igor Franc, načelnik odeljenja za visokotehnološki kriminal Međunarodnog instituta u Beogradu.

    Kamp otvara profesor dr Branko Kovačević, predsednik Nadzornog odbora EPS-a, u utorak, 12. jula, u 12h, u Narodnom domu u Idvoru. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]