• Odlični rezultati malih ritmičarki iz Pančeva na “Reviji ritmičke gimnastike” (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 17. decembra u Sportskom centru „Đačko igralište“ u Novom Sadu održana je “Revija ritmičke gimnastike” 2016, na kojem su učestvovale male ritmičarke iz cele Vojvodine. Ovom prilikom svoje umeće prikazalo je više od 100 takmičarki. Najviše je bilo devojčica u konkurenciji 3. i 4. razreda, zatim 5. i 6. razreda.

    Reviju ritmičke gimnastike 2016 je organizovao Savez za školski sport Vojvodine u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu “Školski sport plus” i “Afirmacija školskog sporta u Vojvodini”.

     

    U osnovnim školama „Isidora Sekulić“ i „Vasa Živković“ iz Pančeva u proteklom polugodištu zaživela je školica ritmičke gimnastike. Ovaj veoma lep sport dugo nije nalazio prostora u školskim salama, ali su škole omogućile prostor namenjen školici ritmičke gimnastike. Na treninge su dolazile devojčice iz svih škola iz Pančeva, a projekat je pisala Vasina i Isidorina škola. Ove godine sam vodila ukupno 14 devojčica iz 6 škola u Pančevu i jednu iz Kačareva. Prvo polugodište devojčice su vredno vežbale pa ni rezultati nisu izostali, rekla je Ruslana Lučenko Petrin, profesorka fizičkog vaspitanja. 

    Ekipu iz OŠ „Isidora Sekulić“ u konkurenciji 3. i 4. razred predstavljale su i osvojile drugo mesto Jovana Budalić, Milica Davidović, Sofija Alvazan, Milica Brajić.

     

    U pojedinačnom plasmanu za treći i četvrti razred, treće mesto osvojila je Jovana Budalić, OŠ “Isidora Sekulic” – zbirni rezultat za vežbu bez rekvizita i vežbu sa loptom. U pojedinačnom plasmanu za peti i šesti razred, treće mesto osvojila je Emilija Dodić OŠ ”Stevica Jovanović” – zbirni rezultat za vežbu bez rekvizita i vežbu sa loptom. 

    Pored ekipnog plasmana nastupali devojčice iz Pančeva su nastupale u pojedinačnom plasmanu u svakoj uzrasnoj kategoriji.
    U kategoriji za treći i četvrti razred Marija Milenović iz OŠ ”Mika Antić” 5. mesto, Anđela Cvetinović OŠ ”Bratstvo Jedinstvo” 12. mesto, Dunja Pešić OŠ ”Sveti Sava” 15. mesto i Jovana Kondić OŠ ”Sveti Sava” 11. mesto i Elena Markov OŠ ”Vasa Živković” 4. mesto, Milica Brajić OŠ „Isidora Sekulic“ 6. mesto, Sofija Alvazan OŠ „Isidora Sekulic“ 7. mesto i Milica Davidović OŠ „Isidora Sekulić“ 8 mesto. 
    U kategoriji za peti i šesti razred Emilija Dodić OŠ ”Stevica Jovanovic” 3. mesto i Lena Ećimović iz OŠ ”Stevica Jovanovic” 23. mesto, Jovana Šofranko OŠ ”Bratstvo Jedinstvo” 10. mesto, Nikolina Marković OŠ ”Vasa Živković” 14. mesto i Kristina Holcmiler iz Kačereva OŠ ”Žarko Zrenjanin” 19. mesto.

     
    Takmičarke su vodile profesorka fizičkog vaspitanja Ruslana Lucenko Petrin i asistent Tatjana Marčeta.
     

     

    U subotu, 17. decembra u Sportskom centru „Đačko igralište“ u Novom Sadu održana je “Revija ritmičke gimnastike” 2016, na kojem su učestvovale male ritmičarke iz cele Vojvodine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo