• Održan 2. SPOJI

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Drugo Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka održano je 1. avgusta u okviru manifestacije Dani druženja u Domu kulture Starčevo.

    SPOJI je edukativni eksperiment nastao sa ciljem da se razviju didaktičke inovacije kod dece i mladih. Prema rečima organizatora, Mirka Trubarca, SPOJI postaje takmičenje onog trenutka kada inovatori naprave pokretnu igračku, za čiju se izradu ne sme potrošiti više od 200 dinara.

    Nakon radionica, na kojima su deca imala priliku da naprave igračku, usledo je takmičarski deo u četiri discipline. U disciplini katapult, prvo mesto osvojio je tim „Perleške Milke“ iz Perleza. Drugo mesto zauzeo je Srđan Petrošić, dok je treće mesto pripalo Stani Spasovski. U disciplini raketomobil, zlatnu medalju je zaslužio Aleksa Kanušević, srebrnu Srđan Petrošić, a bronzana medalje pripala je Milici i Teodori Stojanović. Superkolica Aleksandre Arsić su prešla celu stazu dugu 25m (i pet metra izvan nje) te je prvo mesto pripalo njoj. Drugo mesto zaslužila su superkolica Vuka Simonovića a „Perleške Milke“ osvojile su  treće mesto.

    Žiri koji su činili Slavko Kozomora (Raskid13), Arijan Rahdan (A&D technology) i Jelena Košarić (Odred izviđača Nadel Starčevo), odlučio je da je inovacija Ivane Batjuh zaslužila prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Jovani Stefanović, dok je treće mesto zauzeo Stefan Arsić.

    Sofija Đerfi, Marija Jakov i Teodora Stojanović, osvojile su tri meseca besplatnog baleta, u plesnoj školi Balerina, u Starčevu.

    SPOJI je ove godine okupio dvostruko više dece nego prošle. O tome koliko se deci, a i odraslima dopada ovaj festival, svedoči i učešće gostiju iz Perleza.

    Drugo Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka održano je 1. avgusta u okviru manifestacije Dani druženja u Domu kulture Starčevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]