• Održan sastanak povodom uzurpacije poljoprivrednog zemljišta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 4. avgust – U Gradskoj upravi grada Pančeva, u četvrtak, 4. avgusta, održan je sastanak kojim je predsedavao gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, a kojem su prisustvovali članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Zorica Repac, predstavnici Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Gradske uprave grada Pančeva, kao i predstavnici državnih organa nadležnih da postupaju povodom slučajeva uzurpacije poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Pančeva.

    Na sastanku je postignuta usaglašenost među svim akterima i jasno definisanje uloga u učestvovanju i koordinaciji u daljim aktivnostima, vezano za odlučno reagovanje države i lokalne samouprave u suzbijanju ove društveno negativne i kažnjive pojave koja u velikoj meri nanosi štetu budžetu Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i samom gradu Pančevu.

    Prvi dogovoreni i usaglašeni koraci u tom pravcu biće jasno vidljivi u narednih nekoliko dana i nedelja.

    Nakon što Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije zapisnički konstatuje kolike su površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini uzurpirane, odnosno zauzete, u suprotnosti sa zaključkom Vlade Republike Srbije koji se odnosi na agrarnu 2015/16 godinu, u saradnji državnih organa biće preduzete adekvatne mere shodno članu 62. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]