• Održan šesti Sajam obrazovanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Šesti Sajam obrazovanja u Pančevu, koji nosi naziv „Odaberi svoj put“, priređen je u četvrtak, 10. decembra, u dvorani Doma omladine „Apolo“. 

    Namenjen prevashodno srednjoškolskim učenicima četvrtih razreda, ali i svim drugim potencijalnim studentima, Sajam obrazovanja je ove godine prezentovao devet Fakulteta, među kojima su bili Filozofski, Arhitektonski, Pravni, Saobraćajni fakultet, Univerzitet Singidunum, Univerzitet Džon Nezbit (nekada Megatrend), Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, kao i Fakultet tehničkih i Fakultet organizacionih nauka. 

     – Cilj sajma je da, nakon što uradimo anketu sa srednjoškolcima, pozovemo one Fakultete koji se najčešće pojavljuju. Univerziteti predstavljaju srednjoškolcima način upisa na Fakultet, fakultetske programe, kao i vannastavne aktivnosti – rekao je Dejan Milanović, predstavnik Unije srednjoškolskih parlamenata grada Pančeva (UNSP).

    O posećenosti ovogodišnjeg Sajma svedoče mladi promoteri svojih Fakulteta. 

    – Bilo je dovoljno ljudi, koji su dolazili planski, sa prilično konkretnim pitanjima. Očekivali smo da se upoznamo sa novim, mladim ljudima, i da im predstavimo Filozofski fakultet, i njegove smerove, a naša očekivanja su se ispunila. Takođe, ovom prilikom bismo pozvali sve zainteresovane buduće studente na centralno dešavanje (26. decembar, od 12:00 do 21:00), manifestaciju „Vikend na Filozofskom“, koja se održava svake godine na Filozofskom fakultetu, gde srednjoškolci mogu da se upoznaju sa smerovima koje on pruža, kao i sa svojim budućim kolegama, asistentima i profesorima – rekla je Jovana Zjačić, studentkinja četvrte godine filozofije. 

    – Interesovanje za Fakultet tehničkih nauka je na zadovoljavajućem nivou. Maturanti su najveće zanimanje pokazali za oblast računarstva, mašinstva i saobraćaja, što je i razumljivo, jer su iz tih srednjih škola dolazili. Međutim, bilo je i gimnazijalaca, koji su se zanimali za druge stvari, tako da je dijapazon interesovanja bio vrlo širok. Nadamo se pozivu i naredne godine – istakla je Darija Medvecki, stručni saradnik marketinške službe Fakulteta. 

    Neprofitna i nevladina organizacija KOMPAS, koja se bavi neformalnim obrazovanjem mladih, predstavila je kompetencije koje ova organizacija može pružiti budućim studentima. Svaki vid neformalnog obrazovanja je veoma koristan, pa znanja i veštine koje mogu steći na ovaj način mogu biti značajna stavka u njihovim biografijama. Aktivisti ove organizacije su, takođe, posetiocima Sajma priredili radionicu, koja razdvaja informalno, neformalno i formalno obrazovanje.

    Sajam obrazovanja „Odaberi svoj put“ organizovala je Unija srednjoškolskih parlamenata grada Pančeva zajedno sa Omladinskom zonom. Projekat je finasiran od strane grada Pančeva, a u saradnji sa Domom omladine. 

    Jelena Katana

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo