Društvo

Onkologija pančevačke bolnice konačno dobila ultrazvučni aparat

Pančevo, Sre, 07/06/2017 - 10:32
Aleksandar Stojković

Onkološko odeljenje Opšte bolnice Pančevo je 1. juna dobilo ultrazvučni aparat. Ovo odeljenje koje je, prema rečima načelnice onkologije dr Verice Milić Savić, prošle godine imalo potrebu za 9000 UZ pregleda pacijenata, do sada nije imalo ovaj dijagnostički uređaj. Pregledi su do sada obavljani na drugim odeljenjima onda kada su UZ uređaji bili slobodni.

- Drago nam je da je sadašnji menadžment bolnice prepoznao potrebu, te da je ovo odeljenje konačno dobilo ultrazvučni aparat koji nam je više nego potreban, rekla je za 013infodr Milić Savić.

Dr Milić Savić nam je rekla i da sada pet lekara radi na ultrazvučnim pregledima pacijenata i da je aparat koji je stigao odličan za praćenje i dijagnostiku karcinoma dojke i korbiopsije. 

Sredstva za ovaj uređaj su prikupljena iz donacija.

 Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta