Eko česma u Glogonju, neispravna voda
Glogonjci posle tri nedelje ne moraju na cisterne

Opet ispravna voda sa eko česme u Glogonju

Pančevo, Sre, 31/08/2016 - 12:47
Vladimir Đoković

PANČEVO, 31. avgust - Posle gotovo tri nedelje, voda sa eko česme u Glogonju ponovo je ispravna za piće. Cisterne sa pijaćom vodom koja je dopremana iz Pančeva više nisu u ovom mestu.

Popravljeno je sve. Urađena je reaktivacija filtera, a hiperhlorisan je i rezervoar. Analize vode Zavoda za javno zdravlje, za uzorke koji su uzimani tri dana uzastopno, pokazale su da je sada voda sa eko česme ispravna za piće. Odnosno, da arsen više nije iznad dozvoljenih vrednosti – izjavila je direktorka glogonjskog JKP-a Ljiljana Stanković.

Eko česma je izgrađena početkom godine. Pod garancijom je 24 meseca, pa seoski JKP koji upravlja mesnim vodovodom i eko česmom nije snosio troškove. 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove