busevi
Društvo

Opovčani pokrenuli peticiju da se vrate ukinuti ATP-ovi polasci

Pančevo, Sre, 11/01/2017 - 11:39
Mirjana Marić Veličković

Od 1. januara 2017. godine ukinut je značajan broj ATP-ovih polazaka u međumesnom i gradskom saobraćaju. Svoje nezadovoljstvo ovom odlukom građani su u početku iskazivali na društvenim mrežama, a prva konkretna akcija da se ova situacija promeni pokrenuta je u Opovu. 

Naime, građani opštine Opovo pokrenuli su peticiju u kojoj traže da se vrate ukinuti ATP-ovi polasci iz Pančeva ka Opovu. 

"Stop neshvatljivom ukidanju polazaka! Građani opštine Opovo nisu građani drugog reda i zaslužuju redovne linije kako bi mogli da dolaze u školu, idu na posao, izlaze uveče u grad,... Cena radničke mesečne karte je 7000 din. Za taj novac očekujemo pristojnu uslugu transporta javnog preduzeća koje se donira iz budžeta, a ne prevoz u skučenim kombijima koji rade na divljaka.

Polasci iz Pančeva prema Opovu koje bi trebalo vratiti:

09:00, 11:45, 14:30, 17:00, 00:00", piše u tekstu peticije. 

Online peticija "Vratiti ukinute ATP-ove polaske Pancevo-Opovo" nalazi se na sledećem linku.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.