• „Orlovo gnezdo“ i mreža – penjalica pravi hit

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Letnje temperature izmamile su mališane napolje, a najlepša igra prema mišljenju dece je ona u Narodnoj bašti. U njoj postoji četiri igrališta, koja su već dotrajala, pa su sprave uklanjane i menjane. Pre nekoliko nedelja na centralnom igralištu postavljen je novi mobilijar kupljen u inostranstvu – „orlovo gnezdo“ i mreža – penjalica, a trenutno je u toku postavljanje behatona.

    „Često dolazimo u Naradnu baštu i mnogo nam je lepo ovde. Nove sprave su pravi pogodak, moja deca ih već koriste”, izjavila je majka dve devojčice.

    Osim tog prostora, kako smo saznali od Dragana Katuce, direktora JKP „Zelenilo”, novi rekviziti bi trebalo da budu postavljeni na još jednom igralištu, na izlasku iz Narodne baste, jer se tamo trenutno nalazi samo jedna mostić.

    Katuca kaže da će ove godine biti kompletno uređena tri dečja igrališta, od 67 koliko ih ima u gradu. Prioritet su ona u već pomenutoj Narodnoj bašti, a kompletno će biti uređeni i teren za decu na Strelištu – ugao Veljka Vlahovića i Dušana Petrovića Šaneta, i igralište na uglu Vojvode Petra Bojovića i Dr Žarka Fogaraša, kod Neputuna, koji su već godinama u jako lošem stanju. Novi mobilijar dobiće i deca sa Koteža 1.

    Prema direktorovim rečima, tehnička služba preduzeća trenutno obilazi sva igrališta i proverava ispravnost svake sprave. Oštećeni mobilijar biće popravljen i ofarban, a ukoliko to ne bude bilo moguće, sprave će biti uklonjene.

    Naš sagovornik je istakao da je u toku montiranje igrališta u naseljenim mestima.

     Kada sam postavljen za direktora obećao sam da ćemo se otvoriti prema naseljenim mestima. Ove godine obećanje će biti ispunjeno i igrališta za decu biće postavljena u svim naseljenim mestima. Deca iz Banatskog Brestovca, Banatskog Novog Sela, Glogonja, već su dobila svoj prostor za igru, a ovih dana biće završena i igrališta u Dolovu, Starčevu, Omoljici i Ivanovu. U Glogonju je nedavno postavljena i volijera. Neka naseljena mesta kao što su Jabuka i Kačarevo dobila su terene za igru u protekle dve godine“, rekao je Katuca i dodao da će u ovim mestima biti sprave koje pravi JKP „Zelenilo”.

    One prema direktorovim rečima, nisu modernog izgleda, ali su funkcionalne i bezbedne.

    Koliko grad Pančevo vodi računa o uređenju dečjih igrališta može se zaključiti po sredstvima koje odvaja za njih i parkovski mobilijar. Kao ni lani, ni ove godine JKP „Zelenilo”, koje je nadležno za uređenje igrališta, za tu namenu nije dobilo nijedan dinar, pa popravku i nabavku novih sprava finansira uglavnom iz sopstvenih sredstava, što su i ovog puta uradili. Međutim, oni su se prijavili na konkurs u okviru kojeg bi mogli da dobiju još sredstava za sređivanje dečjih igrališta.

    Ukoliko dobijemo ta sredstva, postavićemo još dva, tri igrališta, verovatno u centru ili u Narodnoj bašti jer su potrebe u njoj sve veće. Veoma je važno da skupe sprave postavljamo tamo gde imamo organizovano čuvanje jer se često mobilijar uništava“, navodi Katuca.

    Upravo je taj problem jedan od osnovnih na koji skreću pažnju roditelji, bake i deke sa kojima smo razgovarali. Oni međutim, ukazuju i na neuređenost igrališta, siromašni mobilijar, njihovu neograđenost, nepostojanje tartana i zaklona od sunca, a posebno zameraju što se trava ne kosi redovno.

    „To je slučaj kod nas u naselju Strelište. Ne kosi se redovno pa često trava bude visoka. To je posebno nezgodno tokom prolećnih meseci, zbog opasnosti od krpelja. Mislim da nema dovoljno kanti za otpatke na igralištima, pa često viđamo smeće”, kaže majka jednog dečaka.

    Prema rečima naših sugrađana navedeni problemi aktuelni su u svim naseljima – na Misi, Strelištu, Kotežu, Vojovici, Tesli.

    Dragan Katuca rekao je da nije zadovoljan kako su travnate površine u gradu pokošene, ali je istakao da zaposleni u preduzeću daju sve od sebe.

    „Polovinom marta smo već počeli sa košenjem trave. Kosači rade produženo svakog dana, ali nam je problem što nemamo dovoljno ljudi koji bi to trebalo da rade. I pored svega mislim da u odnosu na druge opštine prednjačimo u toj oblasti“, ocenio je Katuca.

    On je pozvao građane da ukoliko primete polomljenu spravu, ili žele da daju neki predlog i sugestiju, mogu da se obrate JKP „Zelenilu”, na imejl, lično ili na telefon 347-147, i zaposleni će u najkraćem roku, kako je rekao Katuca reagovati. Takođe, dostupan je i sistem 48 u okviru kojeg građani mogu da prijave komunalni problem.

    I. Predić

     

    Letnje temperature izmamile su mališane napolje, a najlepša igra prema mišljenju dece je ona u Narodnoj bašti. U njoj postoji četiri igrališta, koja su već dotrajala, pa su sprave uklanjane i menjane. Pre nekoliko nedelja na centralnom igralištu postavljen je novi mobilijar kupljen u inostranstvu – „orlovo gnezdo“ i mreža – penjalica, a trenutno je u toku postavljanje behatona.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]