Društvo

OSAMNAEST MESECI AGONIJE PANČEVAČKE APOTEKE: Objekti ne rade – gradski apotekari samo dežuraju

Pančevo, Uto, 04/07/2017 - 09:45
Vladimir Đoković

 

Godinu i po dana od pada u blokadu računa gradska Apoteka Pančevo formalno radi ali faktički ne. Zbog nagomilanih dugova 2/3 apoteka je bez električne energije. Preostalih 4-5 objekata koji imaju struju jer su povezani na Dom zdravlja i njegove ambulante ne rade jer je gradska Apoteka ostala i bez informacionog sistema. Kako saznajemo kompjuteri su vlasništvo veledrogerije koja ih je zbog sopstvenog stečaja odnela.

Na sajtu Privrednog suda u Pančevu oglašena je prodaja apotekinog dostavnog vozila u postupku naplate dugova. Ovo vozilo prodaje se po treći put a ovakvi postupci u kojima kroz prodaju pokretnih stvari gradske Apoteke poverioci pokušavaju da naplate dugovi nisu retkost – bude ih u proseku jednom nedeljno.http://www.pa.pr.sud.rs/docs/dokument_27062017_082559180.pdf

U gradskoj apoteci je još uvek 69 zaposlenih – koji su angažovani kao dežurni. Poslednju platu su primili za decembar 2016. godine. I to kao i nekoliko prethodnih iz gradskog budžeta. Ta isplata bila je pre dvadesetak dana.

Mandat vršiocu dužnosti direktora Milanu Babiću istekao je 29. juna. Da bi gradska Apoteka Pančevo ponovo dobila odgovorno lice neophodno je da bude održana sednica Skupština grada Pančeva. Još uvek nije poznato kada će ona biti održana.

Gradska Apoteka Pančevo zbog nagomilanih dugova imala je probleme u poslovanju i pre početka 2016. godine. Poveriocu su zbog više stotina miliona dinara potraživanja račune gradske Apoteke blokirali početkom 2016. godine. Uprkos najavama da bi se moglo pronaći sistemsko rešenje na nivou Srbije za finansije probleme gradski apotekarskih ustanova sudeći po situaciji sa gradskom Apotekom u Pančevu – takvo rešenje nije pronađeno.Marketing

Najnovije vesti