• Ove strane jezike je danas najisplativije znati

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Servis „OneHourTranslation.com“ napravio je spisak jezika koji najbrže rastu i koje se isplati učiti. Ovih šest jezika, pored engleskog, bilo bi dobro naučiti na vreme.
     
    1) Španski
     
    Zahvaljujući novim ekonomskim i privrednim prilikama, javila se i potreba za znanjem španskog jezika. Tržišta Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venecuele i Španije zahtevaju poznavanje ovog indoeropskog romanskog jezika koji ima iste korene kao i engleski pa ga je lakše naučiti, piše „Jutarnji.hr“.
     
     
    2) Portugalski
     
    Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje „OneHourTranslation.com“, što je značajan pokazatelj da se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Privredni i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim kompanijama brojne mogućnosti saradnje, pa će uglednije kompanije sigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.
     
     
    3) Kineski
     
    Učenje kineskog jezika poslednjih godina je u porastu. Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vreme i novac.
     
     
    4) Ruski
     
    Oko 300 miliona govornika veoma plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko tržište dobar su razlog za učenje ruskog jezika koji je vrlo sličan srpskom, pa ne bi trebalo da bude toliko zahtevan za učenje.
     
     
    5) Arapski
     
    Stotine miliona ljudi širom sveta govori arapski jezik. S obzirom na razvoj brojnih segmenata privrede i ekonomije, otvara se tržište brojnim kompanijama koje tamo mogu da pronađu razne poslovne prilike.
     
     
    6) Nemački
     
    S obzirom da Nemci uspešno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svetu, nemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji.
     
    Tekst Blica možete pročitati ovde.

    Servis „OneHourTranslation.com“ napravio je spisak jezika koji najbrže rastu i koje se isplati učiti. Ovih šest jezika, pored engleskog, bilo bi dobro naučiti na vreme.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo