• Pančevački med – odličan!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dileme o tome kakav je med proizveden u Pančevu i okolini više nema. Pčelari već decenijama tvrde da je med iz južnog Banata kvalitetan. To je potvrđeno i na proglašenju pobednika 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Naime, ocenjivanje za ovu sajamsku smotru je izvršeno.

    Vojkan Milutinović, pčelar iz Pančeva poneo je naziv šampiona kvaliteta grupe proizvoda, šampionski pehar za kvalitet pčelinjih proizvoda , kao i dve velike zlatne i 10 zlatnih medalja  za med koji je predstavio.

    Vojkan Milutinović poseduje 150 košnica i već četiri godine se takmiči na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu gde dobija priznanja.

    – Već tri generacije u porodici bave se pčelarskom proizvodnjom. Od oca sam naučio mnogo, a priznanje i brojne medalje će me stimulisatI da i dalje proizvodim med za kupce koji znaju kakav je kvalitet tog meda. Za četiri godine prošao sam put od jedne zlatne medalje do šampionske tuitule. Želim da se i drugi pčelari iz južnog Banata predstave na proveri kvaliteta, jer imamo šta da pokažemo, – kaže Vojkan Milutinović.

    Trenutno, Vojkan se sprema da sa pčelama krene u bagremovu „pašu“. Jer, pčelari vole da kažu kakva je bagremova „paša“ takva će biti i godina. Početak ove godine odgovarao je pčelama koje su iz zime izašle u veoma dobrom stanju, pa pčelari očekuju da će  ova pčelarska godina biti bolja od prethodnih.

    Dileme o tome kakav je med proizveden u Pančevu i okolini više nema. Pčelari već decenijama tvrde da je med iz južnog Banata kvalitetan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo