Karneval 2019
Društvo

Pančevci vole svoj karneval (FOTO)

Izvor: 
013info Ned, 23/06/2019 - 12:27

Završen je još jedan pančevački karneval. Glavnom ulicom našeg grada u subotu uveče je prodefilovalo 38 karnevalskih grupa iz Srbije i inostranstva, a više hiljlada posmatrača uživalo je u muzici, bojama i igri.

Najbrojnija karnevalska grupa bila je iz Osnovne škole „Đura Jakšić". Tristotinak učenika ove škole svoj nastup je završilo kupanjem u peni koja je ispaljivana iz dva topa.

Da Pančevci vole svoj karneval pokazalo se i ovog puta. Iako nikoga od gradskih zvaničnika nije bilo na tribinama, iako nijko nije u ime grada primio plaketu za 15 godina članstva u Evropskoj federaciji karnevalskih gradova, iako niko nije predao ključeve grada, iako na konkursu karneval od Pančeva nije dobio ni dinara, hiljade i hiljade Pančevaca je pokazalo šta im je srcu milo. Napunilli su Ulicu Radomira Putnika i pozdravili više od 2000 učesnika ovog, sedamnaestog po redu, internacionalnog događaja u našem gradu. Karnevalisti i grad su ovih dana bili jedno. 

U gradu je bilo kao u košnici. Ulice žive, vesele, ljudi hodaju centrom grada. Ne Avivom, nego centrom. Po čitavom gradu muzika, igra, pesma... Pa karneval je!

Povorka je prodefilovala, vatromet je ispaljen, novosadske Brazilke i originalni Kubanci igrali i pevali na glavnoj bini. Na kraju je ipak bilo kiše koja je i prekinula nastup Kubanaca. Tek da ne bude da je ovaj karneval prošao bez kiše,

Kako je sve to sinoć izgledalo pogledajte na fotografijama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Marketing

Najnovije vesti