Foto: wikimedia/Bambyle
Društvo

PANČEVO: 15 miliona za Park prirode „Ponjavica”

Pančevo, Pon, 02/01/2017 - 20:18
Vladimir Đoković

Gradsko veće je prihvatilo godišnji plan upravljanja Parkom prirode “Ponjavica” za 2017. godinu. Od planiranih 15 miliona dinara ulaganja, 12 će obezbediti gradski budžet a 3 miliona dinara JKP “Zelenilo” koje upravlja ovim parkom prirode.

Trećina ukupne svote, 5 miliona dinara, biće potrošeno sprovođenje aktivnih i interventnih mera na zaštiti staništa i vrsta. Za pribavljanje opreme za funkcionisanje terenske službe planom je opredeljeno 2,5 miliona dinara dok će terenska obuka, edukacija i angažovanje čuvarske službe koštati 2 miliona dinara.

Po million dinara opredeljeno je za izgradnju drvenih osmatračnica i podizanje šumskih zaštitnih ponjavica oko Ponjavice.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove